Pagina principală

De la BD
Salt la: navigare, căutare

Anunt pentru grupa A2: recuperarea laboratorului din saptamana 1 (de luni 30 sept.) are loc sambata 12 octombrie intre orele 8-10 in sala C413

Mediul de lucru în cadrul laboratoarelor de Baze de date (sem. 1) și al laboratoarelor de Practica SGBD (Sisteme de gestiune a bazelor de date) (sem. 2) este sistemul de gestiune de baze de date Oracle Database 11g Express Edition. In primul semestru interacțiunea cu baza de date se face prin intermediul utilitarului SQLPlus. În cadrul primului laborator se vor crea conturile de acces la baza de date. Instrucțiuni în acest sens se găsesc pe urmatoarele pagini:

Pregatirea mediului de lucru

Ghid SQLPlus


Notare la disciplina Baze de date

Nota la disciplina Baze de date se obține ca suma între punctajul obținut la componenta laborator și punctajul obținut la componenta curs.


  • Laborator:
  1. In saptamanile 5 si 13 se vor da doua teste (L1 si L2) in cadrul orelor de laborator. Impreuna aceste teste pot aduce un maxim de 50 puncte. Pentru a promova laboratorul punctajul obtinut ca suma a celor doua teste trebuie sa fie cel putin 25.
  2. Anumite laboratoare din timpul semestrului sunt critice. Din acest motiv, o a doua conditie de promovabilitate a laboratorului este prezenta la macar 10 laboratoare (din cele 13). Prezenta va fi verificata in fiecare laborator si in final valoarea P va fi 1 daca aveti macar 10 prezente sau 0 in caz contrar. Prezenta se va face printr-un sistem de prezenta online care va tine minte si timestampul cand ati facut aceasta prezenta. Din acest motiv nu veti putea face prezenta decat la grupa din care faceti parte (sau doar daca v-ati schimbat la alta grupa de la inceputul semestrului - aceasta schimbare trebuie sa fie aprobata atat de profesorul de la care plecati cat si de cel la care mergeti). https://profs.info.uaic.ro/~bd/prezenta
  • Curs:

Evaluarea la curs se realizează prin intermediul a două teste din săptămânile 8 respectiv 15/16 (T1 şi T2). Fiecare dintre aceste teste va fi notat cu maxim 25 de puncte. Aceste teste sunt singurele care pot fi reluate in sesiunea de restanta (ambele sau doar unul, la alegere).

  • Nota finala N = P * (L1 + L2 + T1 + T2) /10.
  • Condiții promovare: (P = 1) & (L >= 25) & (T1 >= 12.5 ) & (T2 >= 12.5 )

Materiale laborator

BD (sem. I)

Laboratorul 1

Laboratorul 2

Laboratorul 3

Laboratorul 4

Laboratorul 5

Laboratorul 6

Laboratorul 7

Laboratorul 8

Laboratorul 9

Laboratorul 10

Laboratorul 11